Bronnen en Krachtplaatsen in NL & Be

Informatie  Informatie

705
Je vindt hier een langzaam groeiend overzicht van speciale bronnen, putten en krachtplaatsen in Nederland en België. Je vindt ze vaak op heel oude heidense heilige plaatsen die later gekerstend zijn door er een kerk of kapelletje op of bij te plaatsen. Deze bronnen, putten en krachtplaatsen hebben vaak een andere sfeer, een andere energie dan de omgeving. Bij deze plaatsen en bronnen heb je een sterkere energie dan in de directe omgeving, men verblijft graag op zo'n krachtplaats of wil er op een gegeven moment juist weg omdat de plaats te overweldigend kan worden of je er gewoon de kriebels van krijgt. We richten ons hier uitsluitend op bronnen, putten en krachtplaatsen in Nederland en België.

Ik vindt deze bronnen en krachtplaatsen ten eerste in de hier genoemde boeken en op websites zoals van RobNoord.nl en Pansophia.nl.
www.Pansophia.nl werdt van 2015 t/m 2018 bijgehouden en is sindsdien niet meer bijgewerkt, de stichting Pansophia werd in 2018 opgeheven (Zie: Pansophia.nl).
Ik ben tot nu toe naar 56 van de totaal 64 krachtplaatsen die je op Pansophia.nl vindt geweest en heb hier na eigen onderzoek en vanuit mijn eigen ervaringen een stukje over geschreven op www.Bronnen-Krachtplaatsen.nl. Enkele lokaties op Pansophia.nl vallen voor mij af; de Isterberg omdat deze in Duitsland ligt en ik me hier beperk tot krachtplaatsen in België en Nederland en de Munnikenboom in Utrecht omdat de boom er niet meer is en de locatie niet toegankelijk is. Ook de Leeuwenberg in het Gooi bij Huizen ligt op prive terrein en is niet toegankelijk. Bij twee locaties die ik bezocht heb constateerde ik niets bijzonders, dus dan blijven er voor mij nog 5 locaties op Pansophia.nl over die ik nog wil gaan bezoeken. Bij praktisch al m'n artikeltjes die over krachtplaatsen gaan die ook op Pansophia.nl te vinden zijn, heb ik een link geplaatst naar de waardevolle artikeltjes op Pansophia.nl, zolang de website van Pansophia.nl nog online is.
Zo kan je ook vanuit andere invalshoeken over deze bronnen, bomen en krachtplaatsen lezen.

Ik heb alle hier beschreven bronnen en krachtplaatsen persoonlijk bezocht. Praktisch alle foto's zijn zelfgemaakt, tenzij anders vermeld (bijvoorbeeld foto's in het publiek domein). Bij praktisch alle bronnen en krachtplaatsen heb ik met de wichelroede rondgelopen en mijn ervaringen hiermee beschreven. Bij enkele plaatsen waar ik een sterke connectie mee voelde heb ik ook een trancereis gedaan.
Verder heb ik achtergrond informatie bij iedere bron en krachtplaats gezocht. Bij enkele was dat een dagje werk, bij de meeste tussen ongeveer een paar dagen en week, en bij enkele koste het onderzoek me meerdere weken. Alle bronnen die ik gebruikt heb zijn aanklikbaar bij de betreffende informatie geplaatst zodat iedereen die dat zou willen deze ook kan lezen en zich er verder in kan verdiepen.

Copyright  Copyright


Er zit een beperkt copyright op de hier gepubliceerde teksten, je mag de inhoud kopieëren volgens de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland Licensie.

Dit betekent in het kort dat je de teksten en afbeeldingen mag kopieëren, veranderen, aanpassen en verspreiden voor eigen gebruik. Dit geld uitsluitend voor die teksten en afbeelding waarvan duidelijk is dat deze afkomstig zijn van Martin Roek, voor alle andere afbeeldingen en teksten dient u zich tot de betreffende rechtshebbenden te richten.

De enige voorwaarde die eraan verbonden is, is dat het uiteindelijke product een vergelijkbare Copyright-Left licencie heeft als het orginele werk en dat je verwijst naar het orginele werk. Je kan de meer uitgebreide condities nalezen op de Creative Commons Naamsvermelding-GelijkDelen 3.0 Nederland Licensie.

Wanneer je teksten en/of afbeeldingen van deze website gebruikt hebt, kan je naar deze website verwijzen met bijvoorbeeld de tekst:
"Tekst overgenomen van www.Bronnen-Krachtplaatsen.nl"
of "Tekst gedeeltelijk overgenomen van www.Bronnen-Krachtplaatsen.nl"
Danwel zoals ik het zelf ook pleeg te doen wanneer ik een tekst niet letterlijk gebruik:
"Bron: www.Bronnen-Krachtplaatsen.nl"

In plaats van www.Bronnen-Krachtplaatsen.nl kan je ook www.Bronnen-Krachtplaatsen.be gebruiken.